Hege Rønnåbakk- Terapeut


«En bedrift i tiden er en bedrift som ser hele mennesket og tilrettelegger»

Hege Rønnåbakk

Hege-blue.jpg
 

For de fleste av oss er jobb og hjem to viktige arenaer. Disse kan berike og konkurrere med hverandre. Vi kan dele livet inn i ulike felt og skille mellom et selvstendig liv, et liv i partnerskap, et liv med arbeid og et liv med fritid. Familie og arbeid fungerer begge som identitetsskapere og forbruksområder. Det igjen betyr at en ønsker at de skal romme kvaliteter som kan gi mening og innhold. Spørsmål som hvorvidt egne ønsker for arbeidslivet passer med bedriftens krav og muligheter, samt hvorvidt hverdagen på arbeid og i familien møter en med overkommelige oppgaver eller ei, blir sentrale for mange. For mange blir det sentrale også hvorvidt en kan kombinere ønsker og drømmer på de ulike arena med de eksisterende krav og forventninger (Rishøj, 2001).  

En av arbeidsmiljølovens mange formål er å legge til rette for tilpasninger i arbeidsforholdet knyttet til den enkelte arbeidstakers forutsetninger og livssituasjon. En familievennlig bedrift klarer å skape en god balanse mellom jobb og hjem, samt skape større aksept for de ulike rollene den enkelte arbeidstaker innehar og inkludere disse i en større enhet. Dette vil igjen kunne føre til mer tilfredse ansatte som igjen føler en større grad av medbestemmelse, samt kontroll over egen livssituasjon. Bedriften kan, på bakgrunn av dette, stå igjen med redusert sykefravær som følge av mindre stress, mistrivsel og utbrenthet, samt mindre gjennomtrekk. Den ansattes stolthet, engasjement og fremsnakking av bedriften kan øke. God reklame utad for en bedrift som ser hele mennesket, og verdsetter og inkluderer alle roller. Økt produktivitet og bedre resultater for bedriften kan igjen bli en konsekvens av dette.

Firma.jpg

Hege Rønnåbakk

Hege Rønnåbakk brenner for at bedrifter på best mulig måte skal tilrettelegge for at en som arbeidstaker skal kunne kombinere jobb og familieliv på en tilfredsstillende måte. Denne tilretteleggingen vil komme bedriften til gode gjennom mer tilfredse arbeidstakere, lavere sykefravær, mindre gjennomtrekk, samt økt produktivitet og bedre resultater.

Rønnåbakk, f. 78, er utdannet som cand.polit i pedagogikk ved NTNU. Her skrev hun en hovedfagsoppgave med tittelen: “Hvordan opplever høyt utdannede kvinner forholdet mellom jobb og familieliv i det moderne arbeidsliv?”. Oppgaven ble til på bakgrunn av kvalitative dybdeintervju foretatt i Kongsberg gruppen. Oppgaven ble presentert ved NHO. Rønnåbakk har i bunn en bachelor i samfunnsvitenskapelige fag. I denne graden har hun emnene:

  • organisasjon og arbeidsliv

  • personalpsykologi

  • anvendt læringspsykologi

  • formidling av læring

  • teorier om kjønn

Hege Rønnåbakk videreutdannet seg i familieterapi og systemisk praksis ved VID Oslo 2016- 2018.

Medlem av Norsk Forening For Familieterapi.

 

Tjenester

Tilstedeværelse i bedriften med “åpent kontor” etter bedriftens ønsker og behov, hvor den ansatte kan samtale om tema som oppleves vanskelig.

Workshops og gruppesamtaler med ulike tema.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale, så kan vi sammen skreddersy et opplegg som passer deres bedrift.

Priser oppgis på forespørsel.