«Tror på at alle mennesker har et iboende potensial til å skape ønsket endring i eget liv»
Hege Rønnåbakk
Hege Rønnåbakk
Psykisk helse og familiestøtte, PHFS, nov. 2023- jan. 2024. Klinisk arbeid med ungdom og familier i Lillestrøm kommune. Innleid konsulent oppdrag.
Vedum Consulting, jun. 2023- dd. Miljøterapeutiske oppdrag i medlever turnus på barnevernsinstitusjoner. Akutt, rus, atferd og omsorg. Bor da sammen med ungdom i alderen 13-18 år som av ulike årsaker ikke kan bo hjemme, og følger opp behandling, omsorgsoppgaver og samarbeid med andre instanser som skole, barnevern, helse og familie. Innleid til aktuelle oppdrag ulike steder i landet.
Oslo Katedralskole, 2022- dd. Elevterapeut for VGS elever. Nyopprettet prosjektstilling. Lavterskel tilbud for elever 2 dager i uken hvor de på eget initiativ kan komme til samtaler om det de måtte ønske å samtale om. Ingen henvisning kreves. Oppsøkende virksomhet/ arrangementer på skolen med fokus på, og ønske om, å minske tabu rundt psykisk helse, samt at en ikke trenger å gå alene med det som oppleves krevende.
Stiftelsen Betanien Oslo, 2019- 2022. Familieterapeutisk endrings- og utviklingsarbeid på oppdrag fra kommuner, ideelle organisasjoner og private. Samtaler, veiledning og oppfølging av foreldre, par, ungdom og barn. Rammeavtale med Oslo kommune siden 2010. Hege har i stillingen som familieveileder/ familieterapeut jobbet i mange familier der det har vært bekymring knyttet til relasjonsarbeid, omsorgssituasjon, grensesetting, barneoppdragelse, skolevegring, vold, rus, psykisk helse og høykonflikt mellom foreldre. Hege har også jobbet mye med ungdom og foreldre som strever med relasjonen i en krevende overgang fra barn til ungdom/ voksen. Utfordringer knyttet opp mot samvær og samværsavtaler, fedres opplevelse av møter med systemet, omsorgsovertakelse og ivaretakelse av barn og foreldre i en slik prosess, tilsyn, kulturelle forskjeller i foreldreskapet er også områder Hege har god kompetanse innenfor. Tett samarbeid med ulike instanser som barnevern, skole, barnehage, BUP, PPT, NAV, DPS og øvrig helsevesen. God kulturforståelse. COS- P sertifisert og gjennomført kurset Godt samliv.
Hege har god kompetanse innenfor familieterapi og systemisk praksis, narrativ terapi, løsningsfokusert terapi (LØFT), traumesensitiv forståelse og tilnærming og emosjonsfokusert veiledning.
Klinikk for psykisk helsevern 4A, Lovisenberg, tidligere Vor Frue Hospital, 2015- 2018. Avdelingen underligger spesialisthelsetjenesten og tilbyr behandling knyttet opp mot psykoser, schizofreni, bipolare lidelser, spiseforstyrrelser, suicidalitet, depresjoner, pårørendearbeid mm. Deltid.
Sebbelow stiftelse Oslo, 2017- 2020. Heldøgns nasjonalt kompetanse senter der foreldre selv har omsorg for sine barn. På Sebbelow Stiftelse jobbes det ut ifra et ønske om å styrke relasjonen mellom barn og deres foreldre. Barnets omsorgssituasjon er hovedfokus. Samvær, samtaler, observasjoner og kartlegging av samspill og tilknytning, for deretter å kunne bistå familiene der det fremstår mangelfullt. Planlegging og deltakelse i ulikt miljøarbeid som aktiviteter og sosiale arrangementer. Ekstravakt.
Villa Krogh og Korsvoll akutt institusjon for barn, Oslo kommune, Barne- og familieetaten, 2017. Institusjonene gir et tilbud til barn i alderen 2 til 12 år med behov for akutt- og korttidsopphold, fordi de av ulike årsaker ikke kan bo med sine foreldre. Ekstravakt.
Utdanningsetaten, Osloskolen, 2007- 2017. Kontaktlærer, ressurslærer ved ulike vest- og østkant skoler 1. til 7. trinn, samt leder av to ulike Aktivitetsskoler. Bred erfaring i relasjon med barn og unge, samarbeid med foreldre og andre instanser som helsesøster, BUP, PPT, samt målrettet strukturert arbeid. Har i perioder også jobbet noe som tilkallingsvikar.
Oslo krisesenter, 2012- 2014. Arbeid knyttet opp mot unge minoritetsspråklige jenter utsatt for kjønnslemlestelse, æresrelatert vold og tvangsekteskap. Oppfølging og samarbeid med instanser som skole, Nav og politi. Støttesamtaler med fokus på fremtid og ressurser.
NTNU Trondheim, 4 år. Bachelor i samfunnsvitenskapelige fag. Graden inkluderer fagene: generell psykologi, utviklingspsykologi, kognitiv og biologisk psykologi, psykologiens historie og metodologi, anvendt læringspsykologi, personalpsykologi, psykologisk antropologi, innføring i psykologi, teorier om kjønn, sosialisering og oppdragelse, innføring i vitenskapsteori og forskningsmetode, formidling og læring, sosialpsykologiske perspektiver på undervisning og læring, samt spesialpedagogikk.
NTNU Trondheim, 2 år. Candidata rerum politicarum (can. polit) i pedgogikk. Graden inkluderer fagene: innføring i statistikk, rådgivningsteorier og metoder, pedagogiske forskningsmetoder, systemorientert rådgivning "person i relasjon" ut fra psykosyntese og gestalt perspektiv, læring og læringsmiljø, samt fordypning som resulterte i hovedfagsoppgave med tittel: "Hvordan opplever høyt utdannede kvinner forholdet mellom arbeid og familieliv i det moderne arbeidsliv"? Kvalitative dybdeintervju av 5 kvinner i Kongsberggruppen. Oppgaven ble omtalt i Byavisa Trondheim og presentert ved NHO.
VITENSKAPELIG HØGSKOLE/ DIAKONHJEMMET Oslo, 2 år. Videreutdanning i Familieterapi og systemisk praksis. Utdanningen inkluderer fagene: grunnlagsforståelse, verdier og relasjoner i profesjonell praksis, praksis og veiledning, personlig og profesjonell utvikling, fordypning og faglige tilnærminger. Fordypning i par og familier. Fordypningsoppgave med tittel: "Hvem eier barnet? Foreldre eller stat"?
Praksis hos Robust Kirkens Bymisjon, som er et samtaletilbud til barn, unge og familier. Det er et forebyggende tilbud til barn og unge i skolealder og deres familier, som strever med konflikter, bekymringer eller problemer av ulik art. Det tilbys samtaler med barn og unge enkeltvis, med foreldre alene, med noen i familien eller hele familien sammen. Robust jobber ut ifra en narrativ tilnærming.